Elismerés és motiváció a jövő kézilabdázóinak

Elismerés és motiváció a jövő kézilabdázóinak

Fontos mérföldkőhöz érkezett a kerületi kézilabdázás: május 8-án a posztumusz sportérdemrenddel kitüntetett dr. Dobos Imre családja és a PLER-Budapest megalapította a kerület első kézilabdás kiválóságának nevével fémjelzett emlékdíjat, amellyel a klub fiatal tehetségeit támogatják.

A Pavilon Galériában rendezett, „A kerületi kézilabda krónikája“ című kiállítás díszletei között került aláírásra a hagyományteremtő céllal megalapított „Dr. Dobos Imre Emlékdíj“május 8-án. A kerület első, többszörös magyar bajnok, 25-szörös válogatott kézilabdázójának, kis- és nagypályás szövetségi kapitányának nevével fémjelzett kitüntetést az 1987-ben elhunyt sportszakember lánya, Delyné Dobos Katalin, valamint a PLER Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Milán írták alá.

A fiatal tehetségek elismerésére létrehozott díjat Kardos Gábor, korábbi önkormányzati képviselő lelkiismeretes közbenjárása és a Dobos-család felajánlása ihlette, akik a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának 2018. március 14-én átadott posztumusz Pestszentlőrinc-Pestszentimre Sportérdemrenddíjazással járó pénzjutalmát a kerületi kézilabda szolgálatába szerették volna állítani.

Delyné Dobos Katalin az aláíráskor elmondta, hogy a felajánlással nem csupán édesapjának szeretett volna emléket állítani, de vissza akart adni egy kicsit abból a rengeteg jóból is, amit élete során a kerülettől kapott.

A PLER ügyvezető igazgatója, Kovács Milán kihangsúlyozta, nagy megtiszteltetést jelent a klub számára a felajánlás, amelyből alapított díjjal egyszerre adózhatnak a nagy előd emléke előtt és támogathatják a feltörekvő generációt az élsport, a kézilabda melletti elköteleződésben. Kiemelte, a PLER történetében először részesülhetnek a fiatal sportolók ilyen szakmai elismerésben, amely az Év Utánpótlás Játékosa cím mellett pénzjutalommal is jár.

Az alapító szabályzatban a felek meghatározták, hogy a kitüntetés minden évben az adott bajnoki szezonban legjobban teljesítő, utánpótlás-korú játékost illeti meg, akinek személyét a korosztályos edzők javaslata alapján jelölik ki. A díjazott a pénzjutalom mellett a teljesítményét méltató oklevelet és kupát, valamint dr. Dobos Imre: Életem sportja a kézilabda című könyvét kapja ajándékba.

Az első kitüntetés, a 2017/2018-as idényben nyújtott kiemelkedő és példamutató teljesítményért, a következő szezon első hazai, felnőtt bajnoki mérkőzésén, ünnepélyes keretek között kerül átadásra.

Print Friendly, PDF & Email