Elindult az Elit képzés

A Magyar Kézilabda Szövetség a 2018/2019-es szezontól elindítja az Elit képzést, ami a fiatal sportolók tehetséggondozára fekteti a hangsúlyt.

Egyedülálló, hosszútávú tehetséggondozási programot indított 2018. szeptember 1-től a Magyar Kézilabda Szövetség. Az Elit képzés nevezetű program célja, hogy a szakmai zsűri által kiválasztott fiatal sportolókat a sportszakma és tudomány segítségével a Magyar Kézilabda Szövetség az egyesülettel közösen segítse felkészülésükben. 

A képzés folyamatában a Szövetség és az egyesület kölcsönösen segíti egymást a fiatal sportolók fejlődésének érdekében. Ez kiemelt szövetségi támogatást és ösztöndíjat, valamint kiemelkedő orvosi ellátást jelent a játékosok részére. Félévente ellenőrzi majd a program résztvevő sportolóit sportforma, felkészülés és állapot szerint egy külön erre a projektre összeállított szakmai és tudományos munkacsoport a szakágvezetők irányításával.

A játékosok klubjai a tehetségek kineveléséért egyszeri pénzjuttatásban részesülnek.

Büszkék vagyunk, hogy a (mindösszesen tizenöt) kiválasztott férfi sportoló között négy, klubunk által nevelt játékos is helyet kapott. Gratulálunk Holdosi Bencének, Hutvágner Ákosnak, Khalil Kerimnek és Palasics Kristófnak az Elit képzésbe való bekerülésbe! Külön örömmel tölt el bennünket, hogy Kerim ebben a szezonban is bizalmat szavazott a PLER-nek és immár felnőtt kerettagként erősíti csapatunkat!

 

Print Friendly, PDF & Email