Élesedni fog a helyzet! – interjú Puskás Viktorral

Élesedni fog a helyzet! – interjú Puskás Viktorral

Jó hangulatú edzőmérkőzésen vettek részt Gyömrőn U16-os játékosaink. Az F-csoportot megnyerő csapat mérkőzését követően Puskás Viktor edzőt kérdeztük:

Hogyan értékelnéd a csapat teljesítményét az őszi szezonban?

– Idén vettem át az U16-os csapatot, két új játékost érkezett a régi garnitúrához. Ügyes kis társaság, jó munkát végeztek velük az előző kollégáim. Alapvetően az összeszokásról szólt ez a félév, mert valakit már nagyon régóta ismertem, és volt, akit kevésbé. Fogékonyak voltak a srácok a taktikai, technikai képzésre és edzői utasításaimra. Büszke vagyok rájuk, mert sokat fejlődtek mind csapat szinten, mind egyénileg. Ahonnan indultunk és ahová a félévkor eljutottunk, az merőben más!

Ahogy tapasztaltam, a legfontosabb ebben a korosztályban, hogy minél többet játsszanak és minél többet pályán legyenek a gyerekek. Nem vagyunk kevesen, de ebben a pandémiás helyzetben mindenképpen jól jött, hogy sok játékosom volt. Nagyobb a merítési lehetőség és szerintem mindenki megfelelő mennyiségű időt tud a pályán tölteni.

 

 

Az U16-os korosztály F-csoportjában a tabella élén zártátok az őszi szezont, mik a célkitűzések tavaszra?

– Két bajnokságot játszunk: U16 a fő irányvonalunk; Serdülő II-ben inkább a fejlődés jegyében indulunk!  Jövő évre próbáljuk őket felkészíteni, hiszen a gyerekek nagy része már Serdülő I. osztályban fog játszani. A másodosztályban javarészt 2003-as játékosokkal mérkőznek meg, akik fizikálisan sokkal keményebbek, sokkal nehezebb ellenfelek. Technikailag azt kell, hogy mondjam, talán felettük állunk. Mindent összevetve szerintem nagyon jó, szakmailag hasznos, két-három gólos meccseket játszunk. Jelenleg a tabella 5. helyén állunk, én annak örülnék, ha ezt tudnánk tartani. 

U16-ban más a helyzet, az a fő bajnokságunk. Ott most élesedni fog a helyzet, hiszen továbbjutottunk és a kecskeméti csoporttal leszünk együtt. Mindenképp szeretnénk még feljebb menni, erre reális esélyt is látok. Mindig a következő lépésben gondolkodom, először jussunk be az első nyolcba! Természetesen a célunk az, hogy a négyes döntőbe kerüljünk… meglátjuk, hogy muzsikál a csapat!

Print Friendly, PDF & Email