Elbotlott a PLER hazai pályán

Elbotlott a PLER hazai pályán

Nem sikerült megtartania veretlenségét a PLER-Budapestnek, miután szombaton háromgólos vereséget szenvedett a Győr elleni rangadón. Riválisunk ezzel jobb gólkülönbségének köszönhetően élre ugrott a tabellán, az elhullajtott két pontunk egyúttal pedig azt is jelenti, 5 forduló után nincs hibátlan csapat az NB I/B Nyugati csoportjában.

Amikor a pécsi győzelmet követően Perger Zsolttal a következő megmérettetésről beszélgettünk, azt mondta, szeretné már látni, hogy végre határozottan kezdünk el egy mérkőzést és nem adunk felesleges előnyt az ellenfél kezébe. Nos, a Győr elleni hazai rangadón a nyitánnyal pont semmi problémánk nem akadt, 8 perc elteltével ugyanis 5-0-s vezetést tartottunk a kezünkben. Épp hogy ez a tetemes előny volt talán a problémáink forrása, a folytatásban ugyanis egy kicsit bele is feledkeztünk a nagy magabiztosságunkba, s egy óvatlan pillanatban elszaladt mellettünk a meccs.

Már az első félidőben akadt intő jel, amikor 12 percen át nem tudtunk gólt szerezni Nahajnak. A nyitányon megszerzett, s egészen a 16. percig gondosan őrizgetett ötgólos vezetésünk (8-3) ezalatt a 12 perc alatt könnyedén elszállt, s a Győr 4-0-s etapjával mindössze egy találatra csökkent (8-7 – 25.p.). Pedig a védekezésünkkel nem volt probléma, Kránitz rendületlenül őrizte kapunkat, a túloldalon ellenben kezdtünk vért izzadni a gólokért. Mezei és Nagy Szabi találataival a szünetig elkerültük, hogy a fejünkre nőjön riválisunk (10-8), a második etap elején kimaradt büntetőnk azonban olaj volt a már pislákoló tűzre.

Az ébredező győriek ezután ugyanis apránként ledolgozták a maradék differenciát is, s a 44. percben már 13-13 állt az eredményjelzőn. Bíztunk benne, hogy új erőre kaphatunk azáltal, hogy ebben a kritikus momentumban a beugró Tóth Norman kivédte Iváncsik büntetőjét (46.p.), támadásban azonban továbbra sem tudtuk kihasználni az így kapott lehetőséget a vezetés visszaszerzésére. Ekkor ismét beleszaladtunk egy elfogadhatatlan 9 perces, gól nélküli periódusba, ami alatt Kőhalmiéknak nem csupán az egyenlítésre volt lehetősége, de maguk hasznára is tudták fordítani a mérkőzést. Az utolsó tíz percre, miközben a 15-13-as eredmény már vendégeink javát szolgálta, a csapaton az látszott, hogy fel is adta a találkozót. Hiába kérte ki utolsó idejét is Perger abban a pillanatban, ahogy egygólos hátrányba kerültünk, nyoma sem volt ezúttal annak a tűznek a fiúk szemében, amellyel korábban kritikus szituációkban is meccset tudtunk nyerni. Sikertelen támadójátékunk okozta csalódottságunkban pedig a védekezésünk is szétesett a végjátékra: bár futva az eredmény után, kínkeservesen összehoztunk 1-1 találatot Nagy Szabi és Bak Sanyi vezetésével, ezzel egy időben átjáróházzá alakult a védőfalunk, így a Győr könnyedén tudta tartani, sőt, növelni megszerzett előnyét. Négy perccel a lefújás előtt 4 gól állt a két csapat között (16-20), amit Bak találatával az utolsó pillanatokban tudtunk háromgólos vereséggé csökkenteni (19-22).

A győriek győzelme, azon túl, hogy nyilvánvalóan fájó, azért nem akkora tragédia, hiszen messze még a vége a bajnokságnak! A két pont elvesztése ráadásul egyúttal azt is jelenti, hogy nincs már veretlen csapat a Nyugati csoportban, s mindössze gólkülönbségünk okán csúsztunk vissza a tabellán a második helyre. Sebeinket pedig nem nyalogathatjuk sokáig, ugyanis kedden már a Magyar Kupában lépünk pályára a Rév TSC ellen, hétvégén pedig a NEKA otthonába utazunk, immár egy vereségtől felvértezve, az újabb bajnoki pontokért!

NB I/B Nyugati csoport, 5. forduló – 2017. október 14. (szombat):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Fibec Zoltán, Herbák Tamás

PLER-Budapest – AGROFEED ETO SZESE 19-22 (10-8)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 6, Bujtár 1, Terenyi, Mezei 2, Ferencz, Schmidt, Vízler 2, Bordács 2, Patyi, Horváth D. 1, Gigler, Nagy Sz. 4, Vizi, Farkas T. 1. Edző: Perger Zsolt
ETO: Nahaj, Pulai (kapusok) – Bella, Sokoray 2, Molnár, Kőhalmi 8, Győri-Dani, Goór, Iváncsik T. 4, Kovácsovics 6, Farkas B., Karajz, Schneider, Papp M., Paár 2, Pordán. Edző: Deáki István
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 3/2

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email