Egygólos vereség Battán

Egygólos vereség Battán

Jól kezdett a PLER idegenben, a 8. fordulóban, ám a kezdeti lendületet erős visszaesés követte: egy, a végletekig kiélezett találkozón egy góllal maradtunk alul a Százhalombattával szemben.

A tavalyi szezon egyik legfájóbb vereségét szenvedtük el a Százhalombatta otthonában (26-24), érthető hát, hogy rossz érzésekkel tértünk vissza a tett színhelyére. Nem sejthettük, hogy mumusává lesz a csapatnak ez a csarnok, hiszen hazai pályán, akárcsak tavaly, idén is magabiztosan győztük le soros ellfelünket a felkészülés alatt.

Ezt a találkozót is jól kezdtük pedig: (az első három találatunkat szerző) Bak Sanyi a 9. percben döntetlenre állt a házigazdákkal (3-3), majd a lépéselőnyünkből a 13. percre háromgólos vezetést tudtunk avanzsálni egy 3-0-s etappal (3-6). Ekkor azonban egy három percig tartó hullámvölgy köszöntött be, pontatlan, sokszor kapufán csattanó lövéseinkkel megrekedtünk támadásban, s a győzelem ízét az utolsó fordulókban megízlelő ellenfelünk ezt könnyen ki tudta használni. Az ifjabb Soproni büntetőjét követően nem csak egyenlíteni tudott a Százhalombatta, de az irányítást is kezébe ragadhatta (7-6), ezzel a fordulattal pedig egy új mérkőzés kezdődött az első negyedórát követően. Perger akkor kérte ki első idejét, amikor már kétgólos hátrányban állt a csapat (9-7 – 18.p.), s a rövid pihenőt követően a 8 gólig jutó Nagy Szabi irányításával tudtunk visszakapaszkodni (9-10 – 22.p.).

Az, hogy a szünetre végül egállal fordultak a felek, még önmagában nem adott okot az aggodalomra (12-12), a második félidei játékunk viszont már annál inkább. Hiába szereztük vissza ugyanis a vezetést a második félidő nyitányán (12-14 – 34.p.), azokban a létfontosságú momentumokban, amikkel eldönthettük volna a találkozót, rendre elpuskáztuk a lehetőségeinket. Apró, pici hibákra gondoljunk csak: egy-egy elhibázott lövésre, elkerülhető kiállításokra vagy éppen egy-egy „potya“ gólra, amik összegyűltek a vétkek számláján. Vezetőedzőnk is úgy fogalmazott a mérkőzést követően, hogy bár voltak szakmai hibák, mégsem ezek, hanem a mentális problémák okozták a vereséget.

Perger forgatta bizony a csapatát, több felállást is kipróbált védekezésben és támadásban is a siker érdekében, az első félidőben jól teljesítő, a folytatásban azonban kissé gyengülő Kránitz helyére is behozta Tóth Normant, aki jól ugrott be a végjátékra. Egy-két góllal ellenfelünk előtt is jártunk egészen az 50. percig (19-21), a hajrára azonban olyan rövidzárlatot kapott a csapat, amellyel nem lehet mérkőzést nyerni.

Tíz perc alatt ugyanis mindössze két találatot sikerült összevakarnunk, Horváth és Patyi révén, miközben a vérszagot kapott Százhalombatta elszaladt mellettünk. Amikor az 57. percben időt kértek a házigazdák, már tökéletesen leolvasható volt az arcokról a mérkőzés kulcsa: amíg riválisiank üvöltve buzdították egymást a folytatásra, mi már akkor orrunkat lógatva sétáltunk vissza a pályára, holott a maradék három percben papírforma alapján ledolgozható lett volna egy kétgólos hendikep (24-22). Az utolsó percre azután felocsúdtunk a nihilből, s miután Patyi egy gólra visszazárkóztatta a csapatot, lóhalálában futottunk, hogy a battaiak eladott labdáját legalább egy döntetlenre beválthassuk a lefújás előtt, Terenyi távoli lövése azonban eredménytelennek bizonyult.
Így esett, hogy egy „kötelező“ kategóriába tartozó mérkőzésen ismét elveszítettünk két fontos pontot a feljutásért folytatott harcban, amivel a 8. forduló után visszaszorultunk a Győr és a Vecsés mögé, a harmadik helyre a tabellán.

NB I/B Nyugati csoport, 8. forduló – 2017. november 12., vasárnap:
Városi Sportcsarnok, Százhalombatta. V: Hornyik, Zörgő

Százhalombattai KE – PLER-Budapest 24-23 (12-12)

Százhalombatta: Róth, Pásztor (kapusok) – Balázs, Tarjányi 3, Rádler, Keresztes 4, Bálint, Minárovits, Soproni I. 4, Kónya 3, Kővári 3, Nikolicza 1, Fekete, Félegyházi 3, Gyurcsovics 3. Edző: Molnár József
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 5, Bujtár 1, Terenyi, Mezei 2, Schmidt, Vízler 3, Bordács, Patyi 2, Horváth 2, Gigler, Nagy Sz. 8, Vizi, Farkas, Apró. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1

 

Edzői szemmel

Perger Zsolt: „Nagyon összetett ez a mai vereség és hibáink nagy része nem is szakmai, hanem pszichés. Azt gondolom, néhány játékos nem bírja el a nyomást, amit a végső cél jelent, s beleremegnek abba, hogy nem szabad hibázni. Nyilván vannak szakmai hibáink is, de ezen lehet, kell is javítani. Egyoldalasak vagyunk támadásban, védekezésben a kettes védőink nem tudták megtartani kifelé a lövőket, a beállóink nem tartották meg a zárásokat, támadásban nem láttam a változtatási szándékot azokon, akik háromból semmit lőttek. Ütközni senki sem szeret, teli vagyunk manökenekkel. Mint edző, én is tapasztalatlan vagyok abban, hogy korábban mitől működött a csapat, s most hogyan rázzam helyre őket. Továbbra is fenntartom, hogy én szeretem ezeket a fiúkat, de el kell dönteniük, mit akarnak, mert a feljutáshoz minden meccsen nyernünk kell.“

 

Galéria

Print Friendly, PDF & Email