Egy ponttal előrébb

Egy ponttal előrébb

A második félidőt megnyerte a PLER hazai pályán, a Mezőkövesd elleni rangadón, ám a feltámadás „csak“ egy döntetlenre volt elég. Hutvágner István együttese ezzel az egy ponttal azonban kilépett a „kilencpontosok triumvirátusából“.

Két teljesen ellentétes mérkőzést játszott a PLER ezen a játékhéten. Amíg Cegléden végig a mi játékunk dominált a találkozón, a Mezőkövesd ellen megtapasztalhattuk, milyen az, amikor nekünk kell felállni a hatgólos hátrányból. Hogy ez a jó hajrá egy döntetlenre volt most elég, egyszerre szomorú és örvendetes, ám azt mindenesetre tökéletesen példázza, hogy a bajnokságnak ebben a szakaszában tényleg bármi lehetséges.

Tudniillik az első félidő játékát látva nem volt egyértelmű a PLER pontszerzése szombaton. Pocsékul kezdtük a meccset, s bár a 11 kapott gól kifejezetten jó eredmény lett volna a 30 perc során, támadójátékunk azonban ezalatt végig gyengélkedett. Huszonöt perc alatt ugyanis mindössze 5 gólt sikerült bevakarnunk Holló kapujába – amiből kétszer büntetőből voltunk eredményesek -, hatgólos hátrányba sodorva ezzel magunkat (6-11). Négy perccel a szünet előtt így Skaliczki abban a reményben kérhetett időt, hogy az addigi lendületét megőrizzék a vendégek a szünetig, Bujdosóéknak azonban sikerült a féltávra háromgólossá kozmetikázni a különbséget (8-11).

A felzárkózásra viszont még várnia kellett a hazai közönségnek. A második etapot valamivel jobban kezdték a hazaiak, de két büntetőt is elrontottunk (9-13 – 35.p.), míg Kiss Roland zsinórban lőtt négy gólja révén a Kövesd ismét ötgólosra növelhette előnyét (11-16 – 44.p.). A fordulópontot aztán Kránitz érkezése hozta meg a 45. percben, aki rögtön az első támadás során, saját épségét is kockáztatva, fejjel hárította Grigorjev bombáját, s akinek a folytatásban bemutatott bravúros védései olyan hangulatot teremtettek a csapat körül, amivel új erőre kaphatott a PLER. Az így megállított kövesdi gólgyártásnak köszönhetően Benmiloud ziccereivel megkezdhettük a felzárkózást, s az 50. percben már csak egy lépés választott el minket az egyenlítéstől (15-16). Bujdosó volt az, aki végül az 55. percben, 17-17-nél kiegyenlített, s az ő büntetőjével – miután Szepesi hetese elakadt Kránitzban – szerezhettük meg először a meccs folyamán a vezetést is (19-18 – 58.p.).

A kiélezett végjátékban szinte már a zsebünkben érezhettük a két pontot, amikor az utolsó időkérést követően Nagy Szabolcs góljával, nem sokkal a lefújás előtt 20-19-re elléptünk. A Mezőkövesdnek azonban volt még egy támadásnyi ideje, s mi nem tudtunk elég higgadtak maradni, hogy megtartsuk ezt az előnyt. A lefordulás során Tóth Patrikot kiállították, miután szabálytalanul próbálta a meginduló Hajdut megállítani, majd a kövesdi játékos a szintén őt faultoló Oláhval keveredett komolyabb szóváltásba. Megakadályozva az eset elfajulását először Grigorjev, majd Kránitz érkezett a két játékos szétválasztására, ám utóbbi lökésére Hajdu hátraesett, tovább szítva a feszültséget a pályán. Az esetről egyébként épp lemaradt játékvezetők Kránitzot piros lappal büntették – kispadunkat pedig sárga lappal figyelmeztették a reklamálások miatt. S mivel Skaliczki megkülönböztető mezben pályára küldte Radnicsot, hogy ellensúlyozza Trivkovics kiállítását, négy a hat ellen várhattuk az utolsó kövesdi szabaddobást, amelyet végül Hajdu értékesített, ellopva ezzel egy pontot a PLER-től.

K&H férfi kézilabda liga, Rájátszás a 7-14. helyért, 6. forduló – 2016. április 23., szombat:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Kékes, Kékes

PLER-Budapest – Mezőkövesdi KC 20-20 (8-11)

PLER: Tóth N. – Radjenovic 3 (2), Lókodi 1, Benmiloud 3, Bakos, Leimeter 1, Bujdosó 5 (1). Cs: Kránitz (kapus), Mikita M. 1, Kocsi, Tóth P. 2, Oláh T. 1, Bohács, Nagy SZ. 3. Edző: Hutvágner István
Mezőkövesd: Holló – Szepesi 4 (2), Antal 2, Mekaru 2, Bozoljac, Hajdu G. 2, Grigorjev 2. Cs: Balogh T. (kapus), Radnics 2, Trivkovics 2, Kiss R. 4, Grünfelder. Edző: Skaliczki László
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2
Sárga lap: Hutvágner István (59.p.)
Piros lap: Kránitz Zoltán (60.p.)

Edzői szemmel

Hutvágner István: „A meccs nagy részében hátrányban voltunk, az utolsó öt percben viszont a kezünkben volt a mérkőzés. Ez alapján most nem tudunk örülni az egy pontnak. Az élet döntetlenre játszik, Cegléden az utolsó pillanatban nyertünk, ma az utolsó pillanatban vesztettünk pontot.“

Print Friendly, PDF & Email