Diákolimpia: Második éve örülhetünk a Kassás sikereknek

Idén másodszorra került megrendezésre a kerületi Szivacskézilabda Diákolimpia, ahol a Kassa utcai Általános Iskola színeiben több fiatal játékosunk mutatta meg mit tud.

Második éve rendeznek a kerületben a Kassa utcai Általános Iskolában, a PLER-Budapest támogatásával szivacs korosztályokban is diákolimpiai versenyeket, mely egyelőre csak kerületi szintű megmérettetés, ám így is egyre több iskola csatlakozik a kezdeményezéshez.

Idén két korcsoportban került megrendezésre a kerületi verseny; az I-es korcsoportban a 2009-es és 2010-es születésű gyerekek próbálhatták ki magukat, a II-es korcsoportban pedig a nagyobbak, azaz a 2008-as születésű kis kézilabdások mutathatták meg mit tudnak. Mindkét versenyen érdekelt volt a Kassa utcai Általános Iskola, ezáltal a PLER-Budapest is, hiszen a kisebbeknél és a nagyobbaknál is két-két fiú csapatot indított Vladár István tanár úr, aki nem csak az Iskola testnevelője, hanem egyben a PLER-Budapest U9-es és U10-es csapatainak edzője is. Mellettük Takács Zoltán tanár úr is indított a Kassa színeiben egy lány együttes a 2009/2010-es születésűek között.

Az első korcsoportban indított két csapat játékosai közül mindenki az Egyesületünket erősíti, így sikereik nem csak Kassa, hanem a PLER-Budapest nevét is évről évre tovább öregbítik majd. Az idény elején vagy később kézilabdázni kezdő első- és másodikosztályosok egyik csapata bronzérmet szerzet a kerületi Diákolimpián, míg a másik együttes negyedik helyen végzett a körmérkőzéseket követően. A dobogó legfelső fokán a Bókay Árpád Általános Iskola, a második fokán pedig a Darus utcai Általános Iskola állt.

A második korcsoportban is hasonlóan szép eredményeket ért el mindkét Kassás színekben pályára lépő csapat, melynek gerincét szintén kézilabdásaink adták. Ezt az is bizonyította, hogy mind a két csoportból első helyen jutottak tovább Vladár István tanítványai, akik végül a keresztjátékot követően egymás ellen játszották a döntőt. A döntő mérkőzésen végül a nagyobbak diadalmaskodtak egy góllal, így az arany és a bronzérem is a Kassa utcai Általános Iskola diákjainak nyakába került a kerületi Szivacskézilabda Diákolimpia második korcsoportjában.

Gratulálunk a fiataloknak és további sok sikert kívánunk neki a kézilabda pályán.

Print Friendly, PDF & Email