Dedikált mezt hagytunk az utókornak

Dedikált mezt hagytunk az utókornak

Szerda délelőtt ünnepélyes keretek között megtartottuk a felújítás alatt lévő Lőrinci Sportcsarnok, a leendő Budapest Airport Aréna alapkőletételét. Az ünnepségen beszédet mondott Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Ughy Attila, a XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, valamint Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója.

Ma csupán néhány oszlop emlékeztet a PLER otthonának számító Lőrinci Sportcsarnokra, hiszen február óta javában zajlik a csarnok felújítása. Az épületet, amely egykor élvonalbeli mérkőzéseink helyszíne is volt, mára az alapokig visszabontották, hogy egy új, minden szempontból a kor elvárásainak megfelelő létesítménnyel gazdagodjon a kerület. A jövőben a Budapest Airport Aréna nevet viselő sportcsarnok 1000 férőhellyel, akadálymentes lifttel, multifunkcionális edzőteremmel, klubszobákkal megújulva és kibővülve nyitja majd ki újra kapuit, várhatóan 2020 második felében.

Ezt a felújítást ünnepeltük szerdán, amikor Tarlós István főpolgármester, Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatójának társaságában letételre került az új létesítmény alapköve.

Tarlós István beszédében ismertette többek között a pestszentlőrinci kézilabdázás és a PLER történetét, üdvözölte a felújítási projektet, s kiemelte, az új aréna nem csak külsőségekben, de fenntarthatósági szempontból is megfelel majd a kor vívmányainak. Ughy Atilla elmondta, hogy az egész kerület számára fontos beruházás ez, hiszen a Budapest Airport Aréna nem csak az élsportolók számára teremt majd minőségi felkészülési lehetőséget, de egyszerre közösségi térként is szolgál majd. A két polgármester kiváló beszédei mellett a legnagyobb tapsot mégis a Budapest Airport Zrt. német vezérigazgatója, Jost Lammers érdemelte ki, aki magyarul szólt a meghívottakhoz. Támogatónk kifejezte, milyen büszkeség számukra, hogy az új létesítmény a cég nevét viseli majd, hiszen ez ékes bizonyítéka a reptér és a kerület közötti szoros együttműködésnek.

A rövid köszöntőket követően bemutatásra került a Budapest Airport Aréna látványtervéből készült videó, majd a díszvendégek egy időkapszulát is elhelyeztek a jövő generációja számára. Tarlós István egy, a résztvevő felek által aláírt oklevelet, Ughy Attila a Városkép aktuális számát, a kerület zászlaját és a létesítmény építési tervét, Jost Lammers a ferihegyi repülőtér kifutópályájának egy darabját helyezte a kapszulába. A Magyar Kézilabda Szövetséget korábbi vezetőedzőnk, a szövetség szakmai igazgatója, Zsiga Gyula képviselte, aki egy szövetségi zászlóval, míg a PLER Kézilabdasport Kft. nevében a klub társadalmi elnöke, dr. Lévai István Zoltán alpolgármester egy, erre az alkalomra készített, a felnőtt csapat által dedikált mezzel egészítette ki az ereklyéket.

Print Friendly, PDF & Email