Budapestre érkezett az EYOF-láng

Budapestre érkezett az EYOF-láng

Péntek este, ünnepélyes keretek között, s nagy büszkeségünkre Merkovszki Pál kiséretében érkezett meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja Budapestre.

Az Olimpia Éjszakáján a budapesti közönség is megismerkedhetett a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángjával, hiszen a Hősök terén tartott ünnepségen, a NOB megalakulásának 123. évfordulóján, a különböző sportágak bemutatása mellett a hangsúly természetesen a közelgő győri világesemény népszerűsítésén volt. A július 23. és 29. között megrendezésre kerülő EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek, és 50 országból 2500 sportolót, valamint 1100 kísérőt várnak.

Nagy öröm számunkra, hogy a rengeteg kiváló fiatal sportoló közül a PLER-Budapest ifjú tehetsége, a korosztályos válogatott Merkovszki Pál részesült abban a megtiszteltetésben, hogy az ünnepélyes eseményen jelképesen átadhatta az EYOF-fáklyát Danada Judit, a Fővárosi Önkormányzat Sportosztályának osztályvezetője részére.

Az eseményen köszöntőt mondott továbbá Fábián László, a MOB megbízott főtitkára, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Révész Máriusz kormánybiztos, Szemán Róbert, az Olimpiai Ötpróba programot koordináló Nagy Sportágválasztó ügyvezetője, illetve prof. dr. Mocsai Lajos, a szervezés szakmai partnere is.

Az ünnepélyes köszöntő utána a fáklya a KSI vízitelepéről indulva látványos éjszakai vízi felvonulás keretében a Kopaszi-gát felé, a Lágymányosi öbölbe utazott tovább, több mint 20 sárkányhajón közel félezer ember kíséretében. A hajókban több olimpiai bajnok és érmes is része volt az eseménynek: többek közt Fábián László és Kammerer Zoltán mellett Szabó Gabriella és Kőbán Rita kajakos, Kozmann György kenus, Martinek János öttusázó, Imre Géza vívó és Gergely István vízilabdázó.

 

 

Print Friendly, PDF & Email