Búcsúzott a Magyar Kupától a PLER

Búcsúzott a Magyar Kupától a PLER

Vereséget szenvedett hazai pályán Perger csapata az NB I-es Komló együttesétől, így a III. fordulóban elköszönt a 2017/2018-as Magyar Kupa-sorozattól.

Vezetőedzőnk szezon eleji célkitűzése szerint a keddi, Komló elleni mérkőzéssel teljesítette küldetését a Magyar Kupában a PLER. Perger Zsoltnak ugyanis az volt az elvárása, hogy legalább addig meneteljen a csapat a sorozatban, amíg meg nem méretheti magát egy első osztályú ellenféllel szemben.

Az erőltetett bajnoki programba nehéz volt beilleszteni ezt a találkozót, így esett, hogy mindössze egynapos pihenőt követően kellett pályára lépnie a budapestieknek a régi riválisuk ellen. Bár az erőviszonyokat tekintve predesztinálva volt az élvonalbeli középmezőnyhöz tartozó Komló győzelme, mint minden elvesztett meccs, most még fájó kicsit a négygólos vereség, amit egy tulajdonképpen nyerhető találkozón szenvedtünk el, hazai pályán. Számszerűen ugyanis végig partiban voltunk ellenfelünkkel: harminc percen át lépéselőny birtokában kézilabdáztunk, majd ötgólos hátrányból is vissza tudtunk kapaszkodni a végjátékra.

Mindkét csapat pontatlanul kezdte az összecsapást, így az első találatra várni kellett a 4. percig, amikor Horváth gólja szakította át a képzeletbeli gátakat (1-0). Fontosnak bizonyult ez az apró előny a folytatásban, hiszen bár Markovic kiegyenlített a 6. percben (1-1), az első harminc percet végigkísérte, hogy hamarabb fel tudtuk venni a ritmust a gólgyártásban. Egy-két lépéssel ugyanis végig vendégeink előtt jártunk (5-3 – 12.p.; 9-7 – 23.p.), akik ugyan rendre ráléptek a sarkunkra (5-5 – 15.p.; 9-9 – 25.p.), mégiscsak rákényszerültek arra, hogy fussanak az eredmény után. Köszönhető volt ez többek között Tóth Norman jó teljesítményének a kapuban, míg támadásban ezúttal megoszlott a felelősség a fiúk között: Bak Sanyi 3 góljával emelkedett ki a listából az első félidőben. A 28. percben remegett meg először a léc, miután Vízler sikertelen hétméteresét követően 11-10-re elléptek vendégeink, Bujtár és Nagy Szabi fontos akcióival azonban tartani tudtuk az egygólos fórt a szünetre (12-11).

A második etapra azonban nem tudtuk átmenteni a nyitányt jellemző jó formánkat, s mire teljesítményben is visszatértünk a pályára a pihenő után, már háromgólos hátrányban találtuk magunkat (13-16 – 35.p.). Tíz percen át a komlóiak játéka dominált, s ezalatt olyan előnyre tettek szert, amiből már nem tudtuk visszafordítani a mérkőzést (16-21 – 41.p.). Pedig Perger időkérése még felrázta a csapatot annyira, hogy ezt a tetemes, ötgólos hátrányt is le bírja dolgozni: a félidő közepén produkálni tudtunk ugyanis egy olyan tempót, amivel a hajrára fordulva visszakapaszkodhattunk mindössze egygólos különbségre (23-24 – 51.p.). Ebben a kritikus pillanatban azonban egy eladott labda is elég volt ahhoz, hogy egyenlítés helyett megint ellépjen ellenfelünk (23-25), s bár még mindig karnyújtásnyi távolságra volt csupán a Komló, a maradék hat percet fejben veszítettük el. Olyan gyermeteg hibákat is elkövettünk ugyanis a folytatásban, amivel önként tartottuk fejünket a guillotine alá: a már meglévő kettős emberhátrányunkat egy rossz cserével meghosszabbítva újból négy találatra nőhetett a differencia vendégeink javára (24-28 – 56.p.). A gólzáporos végjátékban Nagy Szabi még felvette a kesztyűt a komlói védelemmel, ám a túloldalon ugyanolyan könnyű gólokkal a lefújásig tartani tudták Jerkovicsék a négygólos előnyüket.

Magyar Kupa, III. forduló – 2017. november 14. (kedd):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Horváth, Marton

PLER-Budapest – Sport36-Komló 27-31 (12-11)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 5, Bujtár 1, Terenyi 1, Mezei 2, Holdosi, Schmidt 1, Apró, Vízler 6, Bordács 3, Patyi 2, Horváth 1, Nagy Sz. 5, Vizi, Farkas. Edző: Perger Zsolt
Komló: Granic, Selymes (kapusok) – Katzirz 1, Hoffmann, Markovic 8, Pribanic 2, Balázs, Sunajko 1, Jerkovic 6, Wéber 2, Szkokán 2, Gebhardt 3, Grünfelder, Kovács M. 2, Obradovic 3, Laufer 1. Edző: Klivinger Bálint
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

 

Print Friendly, PDF & Email