Bronzérmes a PLER!

Pontot vesztett a szombati fordulóban Perger Zsolt csapata, a Tata elleni döntetlen azonban nem befolyásolja a bajnoki harmadik helyezésünket.

A márciusi, Győr elleni vereség után veretlen periódussal zárta a szezont a PLER, az utolsó három találkozón azonban már látszódott az évvégi dekoncentráltság. Akárcsak a Szigetszentmiklós vagy a Balatonfüred elleni mérkőzésen, úgy a szezon utolsó összecsapásán, a Tata ellen is az utolsó percig kiélezett találkozót láthattak a szurkolók, s bár a hazai győzelem ezúttal elmaradt, ez a döntetlen pontszerzésnek és nem pontvesztésnek minősül a játék képe alapján.

Amíg a PLER bajnoki helyezésén már mit sem változtatott az utolsó két pont sorsa, addig a Tatának a bajnoki bennmaradást jelenthette volna egy esetleges győzelem – ez pedig tökéletesen kirajzolódott már az első percekben.

Vendégeink motiváltan, lendületesen kézilabdáztak, amelynek köszönhetően már a nyitányon előnyre tettek szert: Perger már a 9. percben időt kért, ám a 11. percben így is 7-3 állt Kállaiék javára. Mindez hat perc gólképtelen támadójátéka után következett be, ez a bizonytalanság és pontatlanság pedig annak ellenére is jellemezte teljesítményünket, hogy a folytatásban apránként kezdtük felvenni a ritmust.

Nagyon mélyről kellett felküzdenie magát a csapatnak: hatgólos hátránnyal vágtunk neki a második félidőnek, ám a szünetbeli fejmosás jót tett a fiúknak. Tíz perc alatt produkált a PLER egy olyan 7-3-as szakaszt, amivel visszakapaszkodhatott a tataiak nyakára (15-17 – 40.p.). Bár vendégeink érezhetően elfáradtak a maguk által diktált tempóban, a tetemes vezetést, amire az első 30 perc alatt szert tettek, nem adták könnyen. A fontos pillanatokban 1-2 találattal rendre elléptek Győrffiék, egészen az 55. percig tartani tudták lépéselőnyüket. Ekkor azonban Vízler büntetőjével – aki hatból hat hétméterest értékesített a meccs folyamán – utolértük a Tatát, Holdosi találatával pedig az 56. percben először, s mint utóbb kiderült, utoljára szerezhettünk vezetést a mérkőzés során (24-23).

A sikeréhes vendégek ugyanis Kanyó Ádám révén kiegyenlítettek a következő percben (24-24 – 57.p.), s bár a hátralévő 3 perc bőven kínált még lehetőséget mindkét oldalon a két pont megszerzésére, nem találtak több fogást egymáson a felek.

A pontosztozás viszont a PLER helyzetét nem befolyásolta: 19 győzelmével, 2 döntetlenével és 5 vereségével bronzéremmel vonulhat nyári pihenőre a csapat.

NB I/B Nyugati csoport, 26. forduló – 2018. május 12., szombat:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Medve, Tarnavölgyi

PLER-Budapest – Tatai AC 24-24 (8-14)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Holdosi 2, Tóth D., Tóth B., Mezei 4, Ferencz, Vízler 6, Bordács 3, Patyi 2, Horváth D. 3, Khalil, Nagy Sz. 4, Vizi, Farkas. Edző: Perger Zsolt
Tata: Kisék M., Varga A. (kapusok) – Szalczinger, Kisék B. 1, Kanyó B. 2, Szám, Endrédi, Mátó 3, Győrffi 3, Kanyó Á. 3, Schekk 4, Kállai 6, Venczel 2, Galambos, Balogh P., Pap Á. Edző: Sibalin Jakab
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 1/1

 

Edzői szemmel

 

Print Friendly, PDF & Email