Bővült a szakmai stáb

Bővült a szakmai stáb

Folytatódnak az új igazolások a 2022/2023-as szezonra! Most a szakmai stáb keretét bővítette a PLER-Budapest!
 
 
Puskásné Ceglédi Mária
 
– Üdvözlünk újra itthon kedves „Marcsi néni”! Milyen érzés volt, amikor megkeresett Téged az anyaegyesület részéről Börcsök Csaba, hogy szívesen látna újra a PLER-Budapest színeiben?
 
Röviden válaszolva, tényleg úgy érzem, hogy ismét hazatértem. Bár az igazság az, hogy sohasem mentem el. 27 éves edzői pályafutásom alatt én mindig a PLER, vagy a vele szerződésben álló klubban tevékenykedtem. Kis egyesületünk a Törpe Kézi SE is kerületi egyesület, ahol a legkisebb korosztályok ismerkedhetnek meg a kézilabdával. Jómagam és edzőtársaim munkájának az eredménye: sok ügyes gyermek, akik a legtöbben a PLER csapataiban játszanak most is. Börcsök Csaba megkeresésére rögtön igent mondtam, mert úgy gondolom, hogy nyugodtabb és magasabb szintű munkát fogunk tudni végezni itt az anyaegyesületben.
 
– Régóta az utánpótlás nevelés egyik kiemelkedő szakembere vagy! Mondanál pár szót magadról?
 
Valóban nem ma kezdtem a pályafutásomat. 40 éves koromig aktív játékos voltam, majd egyre inkább a kispad, és a sportvezetés felé fordultam. Testnevelőként sok ügyes gyermekkel álltam kapcsolatban, elsősorban kisiskolai csapatokkal foglalkoztam. Első egyesületem a Malév SC. volt, ahová a PLER játékosai is le voltak igazolva, itt lettem sportvezető 5 évig és az utánpótlás csapatok vezetője voltam. 2006-ban alapítottuk meg a Törpe Kézi Se-t. Azóta sok-sok tehetséges fiatal került ki az általam megálmodott kézilabda műhelyből. Büszke vagyok az NBI-ben és NBI/B-ben játszó tanítványaimra, de akiből csupán kézilabdaszerető szurkoló vált vagy hobbi szintű sportoló, én nekik is nagyon örülök. Természetesen többen eljutottak a kézilabdázás csúcsára. Két tanítványom BL csapatban játszik: Leimeter Csaba /RK Zágráb/ Lukács Péter /MKB Veszprém/. Többen NBI-ben szerepelnek: Debreczeni Dávid /FTC/, Váczi Dániel /Budakalász/, Merkovszki Pál /Gyöngyös/, Papp Bence /Gyöngyös/, Papp Tamás /NEKA/. Az NBI/B-s mezőnyben sok fiatal pallérozódik, remélem közülük is sokan fel tudnak kerülni a legmagasabb szintre. Az utánpótlás válogatottakba is minden évben bekerül játékosaimból több is:
Junior: Lukács Péter, Papp Tamás, Lakatos Krisztián
Ifjúsági: Tóth Levente
Serdülő: Horváth Tamás, Furka Márton, Hernádi Gergő, Dévényi Milán.
 
– Több ajánlatod is volt, Te mégis a PLER-Budapestet választottad! Miért?
 
A válasz egyszerű. Nem fogadhattam el egy ajánlatot sem, ami csak nekem, személy szerint szólt. 16 év kemény munkája van ebben a kézilabda műhelyben, amit férjemmel megálmodtunk. Jelenleg is rengeteg fiatal sorsáért vagyunk felelősek. A szülők ránk bízták a gyermeküket, minket választottak, hogy foglalkozzunk és játékost neveljünk belőlük. Csak olyan ajánlatot fogadhattam el, ahol minden játékosunk is helyet kap, és folytathatom a minőségi utánpótlás nevelő munkámat. A PLER számomra garanciát jelent. A jövő évre felálló szakmai stáb biztosítani fogja számunkra a fejlődést minden területen. A PLER edzői gárdája, megítélésem szerint, az egyik legjobb, és ez biztonságot ad a szülőknek, és a játékosainknak egyaránt.
 
– Mik a hosszútávú elképzeléseid a PLER-Budapestnél?
 
A beilleszkedéssel nem lesz gondom, hiszen minden munkatársamat jól ismerem. A szakmai vezetés elképzelései azonosak az enyémmel. Jó lesz ennek a csapatnak a tagja lenni és támogatásukkal szeretnék minél több ügyes játékost adni az egyesületnek és a magyar kézilabdának.
 
– Nyárra vannak már terveid?
 
A nyár számunkra mindig nagyon rövid. A június edzőtáborozással telik. A saját egyesületünk /Törpe Kézi SE/ szervezi mindig ezt a turnust, most már új egyesületünkkel karöltve. Ebben a táborban kezdő és haladó gyermekek, kis csoportokban ismerkednek a kézilabdával. Sok egyéni foglalkozás, kapus edzés, szabadidős tevékenység színesíti a programot. Nyár végén, augusztus közepén kezdjük a munkát, az alapozó edzőtáborokkal. A kettő közt jut majd kis idő a pihenésre is.
 
Isten hozott a PLER Családban, Marcsi!
 
PLER volt, van és LESZ!!!
 
Print Friendly, PDF & Email