Betartottuk a papírformát

Betartottuk a papírformát

Nehezen indult be a gépezet a Balatonfüred elleni bajnoki mérkőzésünkön, de végül négy góllal nyerni tudott a PLER hazai pályán.

A közeledő ünnepek hangulata nem kerülhette el a Lőrincit sem, ahol szombaton az idei évben utoljára lépett pályára hazai környezetben a PLER. A bejáratnál ünnepi díszbe öltöztetett karácsonyfa várta a szurkolókat, akiknek a fiúk szaloncukorral – és nem mellékesen, egy győzelemmel – köszönték meg, hogy az év végi hajrában a bevásárlóközpontok helyett ismét a kézilabdát választották. Nem egyszerű szaloncukrok voltak ezek: a szemfüles nézők egy-egy tiszteletjegyet is találtak az apró meglepetés köré csavarva, hiszen a második félévben mindennél jobban szüksége lesz a támogatásra a csapatnak, hogy elérje kitűzött célját, a bajnoki feljutást.

Ennek soron következő lépcsője volt a Balatonfüred U20-as csapata ellen vívott találkozó, ahol az erőviszonyokat tekintve kötelező volt a fiúk számára a két pont bezsebelése. Nem rajzolódott ki a két csapat közti különbség még az első félidőben, igaz, lassan a győzelmi taktika részévé válhat a visszafogott kezdés. Jól védekeztünk ez idő alatt, támadásban azonban pontatlanok, s olykor pechesek is voltunk: mint Bujtár ziccere, amikor háromszor pattant meg a labda a kapufán, hogy végül a vonalon kívül találjon helyet magának.
Shcmidt góljával indult az összecsapás (1-0 – 1.p.), s ezzel a találattal lépéselőnybe kerültünk a nyitányon. A 13. percig jártunk 1-2 góllal ellenfelünk előtt (3-1 – 5.p.; 4-3 – 9.p.), amikor Horváth László – immár negyedik góljával – megszerezte a vezetést vendégeinknek (4-5). A 16. percben tudtunk Vízler révén kiegyenlíteni (7-7), hogy ezt követően Schmidt újboli találatával visszaszerezzük az irányítást (8-7 – 18.p.), s bár Kárpáti egy időkéréssel próbálta megakasztani ezt a lendületet, két gólra is sikerült növelnünk az előnyünket Nagy Szabi által (9-7 – 20.p., 10-8 – 25.p.). Perger is összehívta csapatát a 25. percben, ám a félidő hajrára annak ellenére jobban sikerült a fürediek számára, hogy Máthé Dominik büntetőt hibázott: az utolsó percben lőtt két gyors találattal füstbe ment előnyünk a szünetre (10-10).

Egy új játszma kezdődhetett hát a másik 30 percben, amelyet a kiváló védekezésével nyert meg a PLER. Támadásban még mindig voltak pontatlan befejezéseink, ám labdaszerzéseinkből, kapu előtt lecsorgó labdákból hamar előnybe kerülhettünk. A 39. percben ismét kétgólos előnnyel álltunk (13-11), az igazi áttörést azonban Bak Sanyi félpályás gólja hozta meg a 42. percben: Határ kiállítását követően irányítónk remekül felismerte az üres kapu adta lehetőséget, s egyrészt az így kialakult háromgólos különbség, másrészt a találat könnyedsége adott egy új lendületet a csapatnak. A félidő derekára, mindössze négy perc leforgása alatt produkáltunk egy olyan, 6-0-s etapot, ami eldöntötte a találkozót (20-13). Igaz, így is volt olyan pontja a folytatásnak, amikor rezegni kezdett a léc: támadásban rengeteg ziccert kihagyva lehetőséget adtunk a balatoniaknak, hogy apránként a sarkunkba szegődjenek (21-17 – 51.p., 22-19 – 54.p.), ám a korábban kiharcolt tetemes különbség elég volt ahhoz, hogy Nagy Szabi duplájával kiegészülve kitartson a lefújás pillanatáig (24-20).

A szigetszentmiklósi vereség után lélektanilag fontos két pontot tehát, ha nem is a legszebb formájával, de zsebre rakta a PLER az utolsó hazai bajnokin, nincs azonban sok idő az ünneplésre, hiszen jövő héten még vár ránk egy jóval kellemetlenebb ellenfél, a Tata.

NB I/B Nyugati csoport, 12. forduló – 2017. december 9., szombat:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Medve, Tarnavölgyi

PLER-Budapest – Balatonfüredi KC U20 24-20 (10-10)

PLER: Tóth N., Kránitz (kapusok) – Bak 2, Bujtár 1, Mezei 2, Ferencz, Schmidt 3, Apró, Vízler 4, Patyi 1, Horváth D. 5, Nagy Sz. 6, Vizi, Farkas, Tóth B. Edző: Perger Zsolt
Balatonfüred: Andó, Seprős (kapusok) – Orbán 2, Ág 1, Sárosi 1, Horváth L. 6, Varga M. 1, Vékony, Németh 2, Máthé 4, Kis, Déber, Vágner, Turcsán, Határ 2, Szűcs 1. Edző: Kárpáti Krisztián
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1

 

Edzői szemmel

 

Galéria

 

 

Print Friendly, PDF & Email