Barátságtalan döntetlen

Ifjúsági csapatunk vendége az MVM Veszprém gárdája volt az NBI-es ifjúsági bajnokság huszonkettedik fordulójában. A találkozó 29-29-es döntetlennel végződött.

A veszprémiek ellen általában kiélezett csatákat vívunk, így ifijeink komoly elszántsággal és figyelemmel gyakoroltak az összecsapásra. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, Balogh Laci után Farkas talált be, védekezésben pedig szép faultokkal akadályoztuk vendégeinket a gólszerzésben. Ezután gólpárbaj kezdődött meg a csapatok között, de az első percekben megszerzett kétgólos előny kitartott, így kicsit nyugodtabban játszhattunk. Teljes megnyugvásra természetesen nem számíthattunk, de Balogh kapus védései és testvére, Balogh Laci góljai megnyugtatták a lelátón ülőket – egyelőre. A játékrész derekán sajnos elég volt két pontatlanság ahhoz, hogy vendégeink kiegyenlítsenek, így jó pár percig csodálhattuk a döntetlen állást az eredményjelzőn. A félidőig hátralévő nyolc perc szerencsére nekünk kedvezett, Tóth Bálint vezetésével ötször is bevettük a veszprémiek kapuját, míg ők csak kétszer a miénket, azokat is büntetőből. A szünetre végül 15-12-es vezetéssel mehettünk.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, hét perc alatt hatra növeltük az előnyünket, amit egy kicsit még tartani is tudunk, ám ekkor jött a teljes krach. Támadásaink meglepően visszaestek, mind lendületünk, mind pontosságunk az enyészeté lett. Ezzel egyenesen arányosan sajnos a veszprémiek játéka szárnyakat kapott, mi tizenkét percig nem tudtunk betalálni, ellenben ők nyolcszor is bevették a kapunkat. Elhagyott labdáinkból indultak, védekezésünk pedig sokszor állva nézte a kapunk felé repkedő labdákat. A mérkőzés hajrájának kezdetén, az egész játék során először, kettővel vezetett a Veszprém, kilenc percünk volt behozni a lemaradást. Balogh Laci törte meg tizenkét perces gólcsendünket, majd Ferencz és Györkő találatai egyenlítettek. Az utolsó hét percben repkedtek a találatok mindkét kapura, de vendégeink megint el tudtak húzni kettővel. Ferencz bő egy perccel a vége előtt piros lapot kapott sportszerűtlen magatartásért, így emberhátrányban fejeztük be a játékot. Egyetlen perc volt már csak hátra, amikor kétgólos vendégvezetést mutatott az eredményjelző, de a mieink az utolsó másodpercig küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye, Györkő ziccere után Balogh Laci is indulni tudott, aki beállította a 29-29-es végeredményt.

????????????????????????????????????

NBI ifjúsági korosztály, alapszakasz, 22. forduló – 2016. március 16., szerda:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Babicz, Haskó

PLER-Budapest – MVM Veszprém 29-29 (15-12)

PLER-Budapest: Balogh Á., Balogh L. 8, Farkas T. 3, Ferencz 2, Apró 3, Kedves 4, Györkő 3, Bauer (kapus), Tóth B. 3, Király A. 3, Ferenczy, Trekoványecz, Dinawi. Edző: Kovács Mihály
MVM Veszprém: Dainese 5, Kristóf 7, Szita 5, Hanák 2, Szél, Tóth L., Ernei 2, Somogyvári, Zsigmond, Bábos 3, Ubornyák 1, Petróczi, Gombkötő, Süle, Sótonyi, Csirke 4. Edző: Tombor Csaba
Kiállítások:10 ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/0 ill. 5/5

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Nagyon érdekes találkozó volt. Egyszer elvertük magunkat, egyszer pedig megmentettünk egy pontot ezen a mérkőzésen. Az első félidő küzdelmes volt, szoros eredménnyel, de végig a kezünkben tartottuk, sőt a második félidőben nagyon szépen el tudtunk lépni az ellenféltől. Nagyon enerváltak voltak a fiúk, ilyen tavaszi fáradtság, vagy nem is tudom, hogy mi lehetett rajtuk, amikor azután, hogy a második játékrészben el tudtunk menni hat góllal, hirtelen megállt a tudomány, tizenkét percig nem dobtunk gólt, ellenben kaptunk nyolcat. Ennek az a tanulsága, hogy vannak olyan szituációk, amikor két-három gólt kap az ember, pedig gólra góllal kell válaszolni, nem lehet kapkodni, de mi belementünk olyan helyzetekbe, amikbe nem szabadott volna, ezt a fiúk fáradtságára írom. Védekezésben, a széles játék és a beállók megjátszása ellen nem tudtunk mit tenni, ha meg nem léptünk ki, akkor az átlövők dobáltak át minket, nem volt olyan jó a védelmünk, mint amilyen az utóbbi időben jellemzett minket. Dicséret illeti a kapusokat, bár ma nem volt olyan extra a teljesítményük, de volt egy-két fontos ziccer, amit megfogtak. Azt hiszem, hogy ennek az egy pontnak a megszerzésében csak a csapat hitt, ezért mindenképpen dicséret illeti őket, az utolsó pillanatig küzdöttek.”

Print Friendly, PDF & Email