Az utolsó perc döntött

Rálépett a sarkunkra a Balatonfüred U20-as csapata a vasárnapi bajnokin: hét góllal is vezettünk a második félidő elején, ám a házigazdák ki tudtak egyenlíteni, s csak az utolsó percben sikerült zsebre tennünk a két pontot.

Miközben a győri vereség után nyerő szériába került a PLER, közvetlen riválisaink meglepő pontokat hullajtottak az elmúlt fordulókban, ebből pedig egy olyan érdekes szituáció keletkezett, hogy a vasárnapi mérkőzésre utazva még megvolt a matematikai esélyünk a rég eltemetett feljutásra. Túl sok realitása persze nem volt ennek az opciónak, hiszen elképzelhetetlen volt, hogy a Vecsés kikapjon a sereghajtó Csurgótól – s ez nem is következett be, hiszen 38-20-as győzelmükkel már egy fordulóval a vége előtt bajnoki címnek örülhettek a szomszédaink -, a történelmi hűség kedvéért azonban illik feljegyezni.

Ettől teljesen függetlenül volt célja azonban a győzelem Perger Zsolt együttesének a balatonfüredi fiatalok ellen, akik a 60 perc alatt azért többször borsot törtek az orrunk alá. Kezdve ott, hogy a 6. percben 3-1-es vezetés állt házigazdáink javára, ám öt perc alatt, egy 4-0-s etappal – úgy, hogy még egy büntetőnk is kimaradt ebben a szakaszban – a magunk javára tudtunk fordítani az állást (3-5 – 11.p.).

Ekkor még kiegyenlített a Füred (5-5 – 13.p.), Schmidt fontos góljával azonban újból lépéselőnybe kerülhettünk, s apránként el tudtunk lépni a folytatásban (5-6 – 15.p.; 7-11 -23.p.). A szünetre megszerzett négygólos vezetésünket (10-14) a második felvonásban pedig tovább tudtuk növelni: 7 percen keresztül nem kaptunk gólt, míg a túloldalon egy 5-0-s etappal már azt hittük, eldöntöttük a mérkőzést (13-20 – 41.p.). Az, hogy Perger a nagy különbség ellenére sem merte igazán forgatni csapatát, árulkodó jelként is tekinthető: a pályán és azon túl uralkodó izgalmi állapotban ekkor megremegett a kéz, s amit felépítettünk, néhány lomha perc alatt tovaszállt. Hétgólos hátrányból ugyanis a hazaiak még fel tudtak támadni a végjátékra: hat percen át nem tudtunk gólt szerezni, az elszórt labdáinkból pedig egy 5-0-s periódust produkáltak Vargáék (18-20 – 46.p.). Kétszer is időt kértünk a folytatásban, kapuscserével is megpróbálkoztunk, ám így sem tudtuk elkerülni, hogy a végjátékra kiegyenlítsen a Füred (24-24 – 55.p; 25-25 – 57.p.). Negyven másodperccel a lefújást megelőzően ráadásul a győzelemért támadhatott az ellenfél, amikor jó védelmünknek hála labdához jutottunk, s a Mezei találata után maradt pár másodperc már csak arra volt elég, hogy egy távoli próbálkozás után ismét Tóth Normanban akadjon el a labda (25-26).

Egy forduló maradt tehát hátra a bajnokságból: május 12-én hazai pályán, a Lőrinci Sportcsarnokban fogadjuk a Tatai AC együttesét.

NB I/B Nyugati csoport, 25. forduló – 2018. május 6., vasárnap:
Balatonfüred. V: Budai-Bock, Rácz

Balatonfüredi KSE U20 – PLER-Budapest 25-26 (10-14)

Balatonfüred: Andó, Seprős (kapusok) – Orbán, Ág 6, Varga M. 6, Határ, Horváth L. 4, Papp, Máthé 4, Kis, Szász 3, Turcsán, Vajda, Gál 1, Szűcs 1. Edző: Kárpáti Krisztián
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Holdosi 4, Tóth D., Bujtár, Mezei 4, Ferencz, Schmidt 1, Vízler 2, Bordács 3, Patyi 2, Horváth D. 1, Khalil, Nagy Sz. 2, Vizi 4, Farkas 3. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3

 

Edzői szemmel

Perger Zsolt: „Mindenféleképpen örülünk a győzelemnek. Annak kevésbé, hogy kétszer kellett megnyerni ezt a találkozót, de a végén csak az eredmény számít. Örültem volna, ha a szezonban többször aratunk ilyen győzelmet, mert az ilyen eredmények azt jelentik, hogy nagy tartása van a csapatunknak. Ez a második egygólos győzelmünk zsinórban, ami azt jelenti, hogy jobb döntéseket hozunk.
Könnyelműségből jött vissza a Füred, ziccereket hibáztunk, fontos helyzeteket hagyutnk ki, de a végén összekaptuk magunkat. Mindegy, hogy bravúros vagy szerencsés találattal, de mi nyertünk. Megdolgoztunk érte.“

Print Friendly, PDF & Email