Amilyen a kezdet, olyan a folytatás

Ifjúsági csapatunk a Gyöngyös otthonába látogatott, ahonnan borzalmas játékkal ugyan, de elhozta a két pontot.

Amilyen a kezdet, olyan a folytatás – szokták mondani. Ez tökéletesen jellemezte ifjúsági csapatunk szerdai napját, amikor is a gyöngyösi buszindulásnál mindössze tíz játékos jelent meg, a többiek betegség és egyéb elfoglaltság miatt nem tudtak elindulni Gyöngyös felé, csakhogy pár játékos a saját edzőjének is elfelejtett szólni. Szerencsére Misi bácsi hívására Farkas Tamás és Tóth Milán (akik erre a találkozóra pihenőt kaptak) egyből igennel feleltek, így megvolt a tizenkét kötelezően nevezett játékos és nem járt a pontlevonás. A rossz kezdet rányomta a bélyegét az egész összecsapásra, rettenetesen pontatlan és szórakozott támadójátékunkat és lassú, lomha védekezésünket csodálhatta meg a gyöngyösi publikum. Ebből kifolyólag a tizenegyedik percben még döntetlenre álltak a csapatok, de Farkas, Apró és Trekoványecz gondoskodott arról, hogy tíz perccel később már kétgólos PLER-vezetést mutasson az eredményjelző. Soványka előnyünk a szünetig is csak háromra duzzadt, de aki végignézte az első harminc percet, összetette a két kezét, hogy egyáltalán vezettünk.

A második játékrészt Farkas találata nyitotta, de egyből ezután bebizonyítottuk, hogy a büntetőkkel bizony hadilábon állunk, mert az első három hétméteresünket magabiztosan elhibáztuk. Farkashoz és Apróhoz ezúttal Kedves csatlakozott, majd Király is érkezett, így a játék vége előtt negyedórával már héttel vezettünk. Ebben nagyban közrejátszott az is, hogy fiatal gyöngyösiek elfáradtak és egymás után követtek el butábbnál butább védekezési hibákat, amikből a mieink tudtak profitálni, Nigrinyi edző legnagyobb (és leghangosabb) bánatára. Kedves a végére annyira belelendült, hogy beállította a kilencgólos különbséget, de a legvégén még kaptunk egyet, így nyolccal, 31-23-ra nyertünk.

gyongyospler_20160324

NBI ifjúsági korosztály, alapszakasz, 23. forduló – 2016. március 23., szerda:
Gyöngyös, dr. Fejes András sportcsarnok V: Alapi, Kovács

B.Braun Gyöngyös – PLER-Budapest 23-31 (12-15)

B.Braun Gyöngyös: Kovács A., Kasza, Juhász K., Igó 2, Apatóczky, Tóth G. 3, Nagy-Hajdú, Kerekes 2, Veres 8, Ivitz 1, Halla, Nagy R., Molnár M. 4, Dér 3, Fábián T., Dezső. Edző: Nigrinyi Tibor

PLER-Budapest: Bauer, Trekoványecz 4, Farkas T. 8 (2/1), Ferencz 1, Apró 5 (2/0), Kedves 7 (1/1), Király A. 3, Balogh Á. (kapus), Györkő 3, Ferenczy, Tóth B., Tóth M. Edző: Kovács Mihály

Kiállítások: 10 ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 5/2

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Nagyon nehezen szedtük össze magunkat a találkozóra, már az induláskor úgy kellett telefonon értesíteni embereket, hogy szükségünk van a segítségükre. Ez nem nagyon tetszett nekem, kicsit meg vagyok orrolva azért, hogy a fiúk nem értesítettek engem esetleges betegségeikről, sérüléseikről. Természetesen lehet betegnek és sérültnek lenni, de mindenkinek fel kell dolgoznia azt, hogy mi itt mindannyian egy közösségért dolgozunk, ezért elengedhetetlen, hogy megfelelően áramoljon az információ. Olyan volt a mérkőzés, amilyen az indulás, szedett-vetett, de lebirkóztuk saját magunkat is, így a végére sikerült egy nagyobb arányú vezetésre szert tennünk. Az első félidőben nagyon dekoncentráltak voltunk, már melegítéskor gőzölgött a fejem, mert láttam, hogy a fiúk átnéznek a túloldalra, hogy milyen kicsi és fiatal az ellenfél, ezért már akkor úgy érezhették, hogy a zsebükben van a mérkőzés. Farkas Tamást mindenképpen ki kell emelnem, szépen és eredményesen játszott, valamint nagyon köszönöm neki, hogy a telefonhívásomra rögtön játékra készen állt. Nem volt szép meccs, de ezen is túl vagyunk, a célunk, hogy a következő mérkőzéseket megnyerjük és jobb játékot produkáljunk, szeressük ezt a játékot!”

Print Friendly, PDF & Email