A Vác is kipipálva

A Vác is kipipálva

Ifjúsági együttesünk ezen a héten sem lógathatta a lábát, hiszen vendégségbe hívta őket a Vác csapata. Eleget téve az invitálásnak a Kovács-gárda tiszteltét tette Vácon, majd két ponttal tért haza.

Misi bácsi ezúttal csupán tizennégy játékost nevezett a találkozóra, ám szakmai stábja bővült, hiszen ezúttal Király Attila, beállónk – aki bokasérülés miatt egy hét kényszerpihenőre kényszerült – segítette a munkáját Oldal Tibor gyúró mellett. Ez azonban nem okozott zavart a játékosok fejében, főleg nem Apróéban, aki már az első perc végére kétgólos volt. Lassan, de biztosan ébredeztek a hazaiak is, ám teljesen nem tudtak felzárkózni, mivel Kedves is csatlakozott a góllövőkhöz. A félidő derekán pár perces gólcsendhez érkeztünk, de egyedül maradtunk a csendben, mivel eközben a hazaiak háromszor is betaláltak Balogh kapujába. Ferencz vezérletével éledtünk újra, aki nem csak gólokat lőtt, de Györkőt is játékba hozta, így újra el tudtunk lépni a váciaktól. Hétgólos előnyünk ellenére sem bírta visszafogni lövő kedvét a Czene-Hantos duó, mi pedig hiába kerestük ellenük az ellenszert, újra és újra betaláltak Balogh Ádám, majd Bauer kapujába. Ez azonban csak kozmetikázásra volt elég, hiszen közben mi sem tétlenkedtünk; Kedves villant ismét, beállítva a félidei hatgólos különbséget.

A második játékrész pont ott folytatódott, ahol az első harminc perc végén abbahagyta a két együttes. A váciakban Czene tartotta a reményt, míg nálunk Kedves és Györkő szerezte a gólokat. Ám védekezésünk kétségbeejtően hasonlított egy sokat használt átjáró házhoz, ott és akkor jöttek-mentek a hazaiak rajtunk keresztül, amikor és ahol éppen kedvük tartotta. A félidő derekán azonban sikerült összekapni magunkat, Papp Gergely – serdülő játékosunk – mutatta a példát, hogyan kell növelni a gólkülönbséget két csapat között. A vége felé már nem csak a gólkülönbség nőtt meg, hanem a felháborodás is mind a nézőtéren, mind a kispadon. Hazai- és vendégszurkolók felváltva hitetlenkedtek a sporttársak munkálkodásán. Ugyan mindenki jól tudta, hogy az ítéletek akár helyesek, akár nem, az eredmény alakulását mérvadóan nem befolyásolják, mégsem volt ifjúsági mérkőzéshez illő a sípözön. Meg is lett az eredménye az összevisszaságnak, hiszen az utolsó tíz percben mindkét oldalon többször is elszabadulni látszottak az indulatok, ám ezek is csupán többé-kevésbé lettek büntetve. A vérre éppen nem menő mérkőzés, így végül adok-kapok szerű, vásári hangulatú komédiává változott, de ahogy minden búcsúban, itt is volt minek örülni, hiszen nem csak Papp Gergely, hanem másik serdülő játékosunk, Glück Ákos is bevette a váciak kapuját, míg a mi kapunkat a szintén ’99-es születésű Rózsa védte meg sikeresen a hazaiak lövéseitől. Végül hatvan percnyi játékkal kilencgólos győzelmet arattunk.

DSC_0070o

NBI ifjúsági korosztály, alapszakasz, 28. forduló – 2016.05.07., szombat:
Vác, Városi Sportcsarnok V.: Hantos, Rózsahegyi

Váci KSE – PLER-Budapest 28-37 (16-22)

Váci KSE: Huszár, Kerekes J., Kerekes B., Incédy, Nyári 1, Sinkó, Galbos 4, Miklián B. 2, Miklián D., Czene 13 (2/2), Hantos 8, Bene, Koczka, Pásztor. Edző: Sebestyén Gyula

PLER-Budapest: Balogh Á., Kedves 8, Balogh L. 3, Ferencz 4 (1/1), Györkő 5, Apró 3 (3/2), Tóth M. 3, Bauer, Rózsa (kapusok), Ferenczy 1, Papp G. 6, Trekoványecz 2, Glück 2, Cseho. Edző: Kovács Mihály

Kiállítások: 4 ill., 14 perc
Hétméteresek: 2/2 ill., 4/3

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „A mérkőzés azt mutatta, hogy milyen állapotban vannak a fiúk szellemileg. Szerintem érződött, hogy érettségi közben vannak, és nem tudtak úgy koncentrálni a játékra, mint ahogy kellett volna, ezért kaptunk ilyen sok gólt. Nem tudtuk megállítani azt a két embert, aki igazándiból veszélyes volt az ellenfélből. Annak örülök, hogy ilyen sok gólt tudtunk lőni, de a kapott gólok számának nem örülök. Védekezésben aktívabbnak kell lenni.”

Print Friendly, PDF & Email