Küzdelmes két pont a NEKA ellen

Küzdelmes két pont a NEKA ellen

Négygólos hátrányból kellett felállnia a PLER-nek szombaton, a NEKA elleni hazai mérkőzésen, de az utolsó 12 percben sikerült fordítani: 28-25 arányban itthon tartottuk a pontokat.

Ünnepi hangulatban indult a szombati dupla mérkőzésnap a PLER-családnak, hiszen a délután folyamán hivatalosan is megnyitottuk a kerületi kézilabda történetéről szóló kiállítást. A nosztalgikus érzések mellett izgalomból sem akadt hiány, elég nehézkesen indult be ugyanis a gépezet a NEKA elleni találkozón. Perger már a 12. percben, egygólos hátránynál kikérte első idejét (3-4), s a rövid kupaktanács sikerrel is járt: két perc elteltével már kétgólos előny állt javunkra az eredményjelzőn (6-4 – 14.p.). Egészen a szünet előtti percekig meg is tudtuk tartani a fórunkat, ekkor azonban beleszaladtunk egy olyan 1-4-es etapba, amellyel a félidőre átvehették az irányítást vendégeink (10-8 – 23.p.; 11-12 – 30.p.).

Hét perc telt el a második félidőből anélkül, hogy gólt tudtunk volna lőni a NEKA-nak (a harmadik büntetőnket hagytuk ki ebben a szakaszban), s ezalatt riválisunk egy tetemes, négygólos különbséget állíthatott fel. Horváth gyűrte le a gólcsendet a 36. percben, ám az igazi feltámadásra még sokáig kellett várni: egészen a 47. percig tartani tudta gondosan megszerzett vezetését Gyurka együttese (18-22). Ekkorra már harmadik időkérését is elhasználta a PLER, de a végjátékra beért a gyümölcse a taktikai eligazításoknak: 12 perc alatt nem csak ledolgoztuk négygólos hendikeppünket, de fordítani is tudtunk a fáradó vendégek ellen.

Kránitz kiváló védései adták meg ehhez az alapot, míg a túloldalon Nagy Szabi összesen tíz góljával húzta a csapatot. Öt percre gólképtelenné tettük ellenfelünket, s ezalatt egy 4-0-s etappal elértük az 51. percre az egyenlítést (22-22). A közönség pedig, látva a fiúk heroikus küzdelmét, kiváló hangulatot varázsolva tolták a csapatot, így a hátralévő nyolc percben egy 6-2-es periódussal fel tudtuk őrölni a NEKA fiatal csapatát.

NB I/B Nyugati csoport, 19. forduló – 2018. március 10. (szombat):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Rontó, Szanyi

PLER-Budapest – NEKA 28-25 (11-12)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 2, Bujtár, Ferencz 2, Schmidt 5, Vízler 3, Bordács 3, Patyi 1, Horváth D. 1, Nagy Sz. 10, Vizi 1, Farkas, Tóth B., Apró. Edző: Perger Zsolt
NEKA: Győri, Anderlik (kapusok) – Kerkovits 2, Kecskés B., Gábor 4, Bálint 10, Simotics 2, Spekhardt 1, Somogyi, Papp B. 4, Ilic, Tóth P. 2, Lakosy, Kecskés D., Szabó P., Dely. Edző: Gyurka János
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 3/2

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email