Fontos két pont a Pécs ellen

Fontos két pont a Pécs ellen

Kétszer kellett megvernünk a Pécset a péntek esti rangadón: a 2. félidő elején már szinte zsebünkben volt a győzelem, amikor egy gyenge etapot követően kiegyenlíthetett az ellenfél, s szinte egy új mérkőzés kezdődött a hajrában.

Ha van olyan, köznyelvben forgó „négypontos“ mérkőzés, a Pécs elleni rangadó annak számított. A győzelmet jelentő két pont ugyanis nem csak önmagában, számtanilag volt fontos a csapatnak, de azt is jelentette, hogy a közvetlenül a PLER mögött álló Pécstől el tudtunk lépni a tabellán. Amíg azonban idáig eljutottunk, pokol és menny várt a csapatra, amely egy igazán küzdelmes találkozón tudott három góllal felülkerekedni az egyik nagy riválisnak számító ellenféllel szemben.

Vendégeink kezdték jobban a találkozót, 3-3-as egál után (7.p.) ugyanis el tudtak lépni az első félidő elején. Egy-kétgólos előnyük, bár nem jelentett elháríthatatlan akadályt, mégis küzdelmessé tette ezeket a perceket, amikor futnunk kellett az eredmény után. Sokáig ráadásul csak Vizi volt a legény a gáton, aki be tudta venni Szente kapuját, így Kovács Mihálynak már a 12. percben időt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. Az egyenlítésre azonban várnunk kellett a 19. percig, amikor Vízler góljával végre utolértük az ellenfelet (9-9), s bár emberhátrányba kerülésünkkel ismét magához ragadhatta az irányítást a Pécs, ekkorra már megtört a dominanciája a mérkőzésen.
Az igazi áttörés aztán a Tóth Normant váltó Kránitz Zolival érkezett. Hálóőrünk a félidő hajrájában egy merész vállalkozással mintegy félpályán kapcsolta le az ellenfél indítását, az ütközéskor azonban Hoffmann a labda helyett Zoli fejéhez nyúlt, s – adjuk meg neki, hogy – figyelmetlenségből az épp szenvedő kapusunk kezéből próbálta meg ezután elvenni a labdát. Az eset olyan mély felháborodást váltott ki a pályán, s a mellett, hogy a mindezidáig kissé lagymatag játékunkból és passzív buzdításból rögtön kis katlanná változott a Lőrinci.
Pláne, amikor a folytatásban a Bordáccsal összeakaszkodó Hoffmannt beállósunkkal együtt két perces kiállítással ítélték – az incidensből pedig mi jöttünk ki jobban, Keresztes és Tóth Patrik góljaival a szünetre kiegyenlítettünk (14-14).

11f_pler-pecs_belso_161202

A második félidőre azután egy sokkal harciasabb PLER lépett ki a pályára. Némi pihenő után újra csatlakozott a srácokhoz az első félidőben sérülést szenvedett Vízler is, aki góllal is bizonyította, hogy készen áll a folytatásra. Ez a folytatás pedig némileg nekünk kedvezett: Hoffmannt, kiállítását követően ugyanis reklamálásért még egy kétperces büntetésre ítélték a játékvezetők, így kiválásával kettős emberelőnybe kerültünk a 34. percre. Ezt a szituációt pedig becsülettel ki is használta a PLER, egy 5-0-s etappal már-már úgy érezhettük, hogy eldöntöttük a mérkőzést (20-15). Jött azonban ekkor a fekete leves: emberhátrányban a kapus nélküli játékot választottuk – többször – a folytatásban, s a támadásban elkövetett figyelmetlen hibáinkból zsinórban háromszor üres kapu várta az ellenfél lövőit. Ezek a buta hibák meg is bosszulták önmagukat – a 45. percre kiegyenlíthetett a Pécs (20-20), s a maradék negyed órában egy új mérkőzés kezdődhetett.

Ezt a mérkőzést azonban ismét megnyerte a PLER. Akárcsak a félidő elején, ismét hét percen át képtelenség volt Kránitz kapuját bevennie az ellenfélnek, Nagy Szabi irányításával pedig négygólos előnyre tettünk szert az 53. percre (25-21). Hiába küzdöttek teljes erőbedobással a vendégek a végjátékban, a közönség által tüzelt csapatunknak az utolsó percekben is helyén volt a szíve, s a feje, s bár Pethő révén közelebb férkőztek a pécsiek az eredményjelzőn, Bálint kiállítását követően (59.p.) emberelőnyből bebiztosíthatta győzelmét a PLER a rangadón.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 11. forduló – 2016. december 2., péntek:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Felhő, Öcsi

PLER-Budapest – Pécsi VSE 29-26 (14-14)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Keresztes 4, Tóth P. 3, Balogh L., Laurencz, Gigler 2, Kedves, Zelei 3, Vízler 5, Konkoly, Györkő, Nagy Sz. 5, Vizi 6, Farkas, Bordács 1. Játékos-edző: Laurencz Szabolcs, edző: Kovács Mihály
Pécs: Hoffmann 1, Szente (kapusok) – Fekete T. 2, Győri P. 3, Bozó 3, Szakcsi 3, Császár 5, Fekete A., Laufer, Hidasi 6, Pethő 3, Oszlár, Papp, Bálint, Szommer, Gubicza. Edző: Kovács Gábor
Kiállítások: 18, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email