2022-es PLER összefoglaló

2022-es PLER összefoglaló

Sikeresen szerepelt a PLER-Budapest a 2022-es őszi szezonban, ez sok helyen meg is látszódik az eredményekben. Év végi összefoglalónkban az eddigi munkát értékelték az edzők.

A legifjabb korosztályok az akadályok ellenére is motiváltan játszottak az ősszel.

Kovács Mihály utánpótlás vezető: „Idén azt a feladatot kaptam, hogy felügyeljem az utánpótlás korosztályokat. Azt kell, hogy mondjam, szépen fel van építve a piramis, a Kézi UP együttműködés jól funkcionál, a kicsik tehetségesek és fejlődőképesek, az U16-tól felfelé pedig minden csapatunk első osztályban játszik. Szóval minden adott, hogy akár a legkisebbek is idővel feljussanak a felnőtt csapatba. Az utóbbi két évben rengeteg kihívással néztünk szembe, ami kissé nehezítette az edzésmunkát. Itt volt a Covid, most a fűtetlen termek és változó edzéshelyszínek nehezítik a munkát, de bizakodva tekintünk a jövőre és nagyon várjuk már, hogy visszatérhessünk hazai bázisunkra, a Lőrinci Sportcsarnokba!”

Az U16-ban van még mit fejlődnünk, de van potenciál a csapatban, legutóbbi mérkőzésünkön lendületes játékot játszottunk a Pick Szeged együttese ellen.

Laurencz Szabolcs U16 edző: „Rengeteget kellett dolgoznunk ebben a félévben. Majdnem 30 fős kerettel kezdtünk nyáron, több külsős érkezett, valamint a Kézi UP-ból is jöttek játékosok. Ezáltal egy teljesen új csapatot kellett összegyúrnunk. Ki kellett építenünk és összekovácsolnunk mind alapjaiban, mind technikailag az U16-os együttest. Nagyon sok dolgot kell még megtanulniuk és elsajátítaniuk a fiúknak, de azon vagyunk, hogy napról-napra, hétről-hétre fejlesszük őket. Szépen, lassan haladunk és bizakodva várjuk a tavaszt, hogy ez a pontokban is megmutatkozzon.”

A serdülő és az ifi korosztály méltán lehet büszke az idei teljesítményre, ugyanis mindkét együttes vezeti a tabellát az első osztály Kelet csoportjában.

Tamás Ádám U18 edző: „Hosszú volt az őszi szezon, nagyon kecsegtető felkészülés van a hátunk mögött, a bajnokságban pedig szépen meneteltünk. A fiúk becsülettel dolgoztak, ennek is köszönhető, hogy a tabella első helyén telelhetünk. A csapat mindenképp Final Fourt szeretne játszani, ennek a felét már teljesítettük. Aminek örülök, hogy egyre több játékos megmutatja magát már az NBII-ben, és meg is állják a helyüket! Szeretném megköszönni a szülőknek, a stábnak és a vezetőségnek is a háttérmunkát. Mindenkinek kellemes feltöltődést kívánok, januárban kezdjük a munkát!”

Az NB I/B munkáját részletesebben is végig kísérhettük a szezon folyamán. A fiatal játékosok hamar megtalálták a helyüket a felnőtt keretben, s az utolsó mérkőzések lendületes játékának köszönhetően megtartottuk a második helyezésünket a tabellán. A vezetőedző szeretné, ha a csapat egyenletes teljesítményt nyújtva tudna játszani a bajnokság második felében.

Horváth Attila korábban így nyilatkozott: „A csapat egységét mutatja, hogy sikerült nyerni a hajrában. Jó lenne, ha kiszámíthatóbb teljesítményt tudnánk nyújtani tavasszal. Gratulálok a fiúknak a teljesítményükhöz!”

PLER volt, van és lesz! Sikerekben és eredményekben gazdag új esztendőt kívánunk minden játékosunknak!

Szép volt Fiúk!

Print Friendly, PDF & Email