Hullámvölgyben

Hullámvölgyben

Egy fordulóval az alapszakasz vége előtt visszacsúszott a tabella aljára a PLER, miután szerdai vereségével zsinórban negyedik találkozóján nem sikerült pontot szereznie a bajnokságban. Pedig az Orosháza nem számít mumusnak Lőrincen, az őszi „odavágón“ döntetlent ért el Hutvágner csapata, így lett volna oka bízni a jó szereplésben a mérkőzés előtt.

Ám a csapaton sok minden látszott a pályán, csak épp az optimizmus nem. Küzdöttek a fiúk, ám nem volt átható erő a játékunkban, amivel fel tudtunk volna állni a hullámvölgyből.

A találkozó első perceiben pedig még épp azon gondolkoztunk, melyik csapat fogott ki rosszabb formát, a 10. perc környékéig ugyanis mindössze 4-4 gól állt az eredményjelzőn, s akárcsak nálunk, úgy az ellenfél játékában is számtalan hibát lehetett felfedezni. Jordovic volt azonban, akinek korábban sikerült a meccskezdési apátiából felráznia csapatát, s egy 4-0-s periódussal elléphettek a félidő derekára (4-7 – 14.p.). Bujdosó büntetőjével szerencsére ekkor megtörtünk a vendégek lendületét, Bohács és Mikita gyönyörű góljával pedig sikerült felzárkózni (7-7 – 18.p.). A szünethez közeledve viszont megint eltelt négy olyan perc, amely során naggyá tettük a kapuban álló Miklóst, így a térfélcserére háromgólos hátrányból indultunk (10-13).

Ez a három gól azonban még mindig nem jelentett akkora differenciát, amit ne lehetett volna behozni. Jól is kezdtük a második szakaszt: Normanban elakadtak a labdák, Sinkovitsék elöl pedig le tudták faragni a különbséget (15-16 – 40.p.). Ha az a két büntető is bement volna ekkor, talán máshogy alakul a végjáték is, az utolsó húsz percben azonban hitehagyott kézilabdát játszottunk. Tizenegy percen át csupán Oláh tudta az orosházi kapuba juttatni a labdát, s ez az időszak elég volt az ellenfélnek, hogy döntő előnyt szerezzen (16-21 – 22.p.). Bár a végjátékban számtani esélyünk még mindig volt a kiegyenlítésre – pláne, hogy nyitott védekezésünknek köszönhetően egy jóval gólszegényebb időszak köszöntött a dél-alföldiekre is -, Hutvágner már nem tudta felrázni a csapatot a fordításhoz, így érdemi változás nélkül csorogtak el a percek az óráról.

Egy meccsel az alapszakasz vége előtt így az utolsó helyet foglalja el a PLER a tabellán, ám a mezőny második felében igencsak kiegyenlítettek az erőviszonyok. Vasárnap, a Balatonfüred otthonában nem lesz egyszerű pontot rabolni – ilyen játékkal mondjuk szinte esélytelen -, ám épp Csoknyai együttese ellen szerezte idei legnagyobb bravúrját a csapat, amelyből erőt lehet, erőt kell meríteni a folytatáshoz.

K&H férfi kézilabda liga, 25. forduló – 2016. március 9., szerda:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Medve, Nagy

PLER-Budapest – Orosházi FKSE-LINAMAR 19-22 (10-13)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bakos 2, Kocsi 3, Bujdosó 1, Tóth P., Lókodi 5, Oláh 3, Leimeter 1, Laurencz, Benmiloud, Radjenovic, Bohács 1, Sinkovits 2, Nagy Sz., Mikita M. 1. Edző: Hutvágner István
Orosháza: Herjeczki, Miklós (kapusok) – Buday 3, Szeitl, Knezevic, Berta, Suhonjic 2, Cemas 3, Zabic 4, Németh G., Pásztor 1, Radojevic 2, Németh L., Tárkányi, Milas 7, Komporály. Edző: Vladan Jordovic
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméeresek: 3/1, ill. 3/2

Edzői szemmel

Hutvágner István: „A mérkőzés első és második félidejében is volt egy-egy olyan szakasz, amikor bután, fegyelmezetlenül kézilabdáztunk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de meg kell próbálnunk előrelépni.“

Print Friendly, PDF & Email